19-jarige doodt kat met bijl omdat moeder hem geen geld gaf voor drugs

19-jarige doodt kat met bijl omdat moeder hem geen geld gaf voor drugs

Frankrijk is voor een tweede maal in korte tijd opgeschrikt door een zwaar geval van dierenmishandeling. Nadat eerder al een hond leven begraven werd, heeft een jongeman uit Marseille nu de kat van zijn moeder afgemaakt met een bijl. Aanleiding? Ze weigerde hem geld te geven om zijn cannabis te kopen. De dader is in afwachting van zijn proces in voorlopige hechtenis geplaatst.

De 19-jarige gaf intussen ook toe dat hij de voorbije maanden twee andere poezen gedood heeft. Bij één exemplaar zou hij zelfs de staart afgesneden hebben. Dat ‘pronkstuk’ presenteerde hij vervolgens aan zijn tienjarige zusje en broer. Sinds zijn dertiende gebruikt hij al cannabis, naar eigen zeggen zo’n “vijf à zes jointjes per dag”. Dat het gerecht een psychiatrisch onderzoek bevolen heeft, mag geen verbazing wekken.

“Deze absurde daad houdt verband met de zeer gewelddadige omgeving waarin hij opgegroeid is”, aldus zijn advocate. “De woede tegenover zijn moeder werkt hij uit via de katten.”De dader werd al drie keer eerder veroordeeld, onder meer wegens geweld tegenover zijn moeder. Ook zijn broer en zus kregen het zwaar te verduren. De drie kinderen hebben overigens elk een andere vader. In zijn huis stelden speurders gaten in de muren vast, zo hard sloeg de jongeman met zijn vuisten. “Dat deed ik telkens wanneer ik ruzie had met mijn moeder”, verklaarde de dierenbeul. “En mijn vader, die haat ik.”

Bron: HLN

Advertenties

Een gedachte over “19-jarige doodt kat met bijl omdat moeder hem geen geld gaf voor drugs

  1. Pingback: #Maandoverzicht: dierenleed in augustus 2015 | Oog op Dierenleed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s