Welkom

Welkom op de website van Oog op Dierenleed. Deze website is ingericht naar de donkere wereld van dierenleed. Wat is dierenleed? Hoe kan het worden herkend? Hoe wordt dit gehandhaafd? Op deze website zijn de antwoorden op dit soort vragen te vinden. Wettelijke definities spelen op deze website een belangrijke rol, zij zijn de sleutel tot het kunnen aanpakken van dierenleed. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar nationale wetgeving, maar ook hoe dierenleed wettelijk is geregeld in andere landen in de wereld. Zonder een wet is dierenleed officieel niet strafbaar en is boetedoening niet mogelijk.

Nieuws en opinie

Naast uitleg over dierenleed wordt ook het nieuws nauwlettend in het oog gehouden en zal er met regelmaat berichten over dierenleed verschijnen. Naast deze nieuwsberichten zullen ook opinieblogs verschijnen over verschillende onderwerpen die met dierenleed te maken hebben. Verder bevat de site handige links naar bijvoorbeeld wetgeving in zowel Nederland als andere landen of onderzoeken op het gebied van dierenleed.

Wildlife crime

Wilde dieren worden uiteraard niet vergeten. Op deze website is een speciale hoek ingedeeld voor de zogenaamde wildlife crimes, oftewel leed bij wilde dieren. Dit gaat verder dan alleen stroperij en illegale handel.

Advertenties