Yorker beboet voor het vangen van wilde putters

Yorker beboet voor het vangen van wilde putters

De 59-jarige Alan Smith, afkomstig uit York, Groot-Brittannië, is door de rechter veroordeeld tot een boete van £100 (€140,-) voor het vangen van wilde putters.

Eén van de lokale wildlife crime officiëren, Pc Graham Bilton, ontdekte een kleine tweekamer val bij Gate Hemsley, in de buurt van York. Deze was op de top van een heg geplaatst en stond op scherp. In één van de kamers zat een mannelijke putter. Volgens Bilton is het doel van dergelijke vallen om andere wilde vogels van dezelfde soort te lokken. Het zingen van de lokvogel in de val moet ze naar de val lokken. Zodra een vogel de val in vliegt, activeert deze de deur die vervolgens sluit.

De val en de vogel waren in beslag genomen en geïdentificeerd als een recentelijk gevangen wilde putter. Op het moment van de vondst was niemand aanwezig, wel werden de kentekennummers van de aanwezige voertuigen genoteerd.

Enkele dagen later, op 6 juli, vond Bilton een tweede soortgelijke val in Scagglethorpe. Ook herkende hij de voertuigen van de eerste vondst. De val was van een soortgelijk ontwerp, was geplaatst op de top van een heg en had een recentelijk gevangen wilde mannelijke putter. Beide putters zijn weer vrijgelaten.

Smith was op de tweede locatie aanwezig en werd gearresteerd op verdenking van in totaal acht strafbare feiten, waaronder het in bezit zijn van een wilde vogel, het vangen van een wilde vogel, het vangen van een wilde vogel via een lokvogel en het vangen van een wilde vogel met een val.

Officier Bilton benadrukt dat het belangrijk is dat plegers van wildlife crime voor de rechter worden gebracht:

“Deze vorm van criminaliteit kan een dramatisch effect hebben op lokale flora en fauna, maar ze worden vaak niet gemeld en zijn moeilijk om te onderzoeken. Het vangen, in bezit zijn van en verkopen van wilde vogels zijn allemaal overtredingen van de Wildlife and Countryside Act of 1981, maar is nog steeds een veelvoorkomend probleem in de UK.”

Naast de boete is Smith ook veroordeeld tot een taakstraf van 6 maanden en moet in totaal nog een extra £295 (€415,-) betalen voor onder andere kosten voor de rechtszaak.

Bron: Yorkshire Post

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s