Barmhartige Samaritaan redt kittens verbrand door zuur

Barmhartige Samaritaan redt kittens verbrand door zuur

Toen Ashley Cleveland verhuisde naar Pinecrest Street, Titusville (Amerika), vond ze een moederpoes met drie kittens die waren achtergelaten door de vorige eigenaren. Ze begon ze elke dag te voeren tot ze op een vrijdagochtend de drie kittens onder de brandwonden aantrof.

Een dierenarts van de SPCA constateerde dat de kittens op grote delen van hun lichaam zware brandwonden hadden opgelopen door een chemische substantie, vermoedelijk een zuur. Dit geeft een risico op infecties en andere complicaties.

Susan Naylor van de SPCA van Brevard, gaf aan dat ze nog nooit zoiets heeft gezien.

“We hebben allerlei soorten verwondingen al gezien, maar ik heb nog nooit een verbranding als deze gezien. Dit is best ernstig.”

De kittens hebben veel pijn, maar ze zijn optimistisch en proberen te spelen. Ze hebben de namen Remo, Matilda en Harding gekregen.

De moederpoes was niet verbrand. Cleveland heeft aangegeven haar te laten vaccineren en voor haar te zorgen totdat ze kan worden gesteriliseerd.

Tot nu toe is niet duidelijk hoe de kittens aan de brandwonden zijn gekomen. Naylor geeft toe dat de kittens zelf in aanraking kunnen zijn gekomen met het zuur, maar vermoed desondanks dat er sprake is van dierenmishandeling:

“Ze hebben niets op hun poten dus het is mogelijk dat het zuur op ze is gegooid. Dit is onacceptabel. Je doet geen levende wezens pijn – zeker geen kleine, onschuldige baby’s.”

De politie van Titusville onderzoekt de zaak, er van uitgaande dat het gaat om dierenmishandeling. Er is een oproep gedaan om contact met ze op te nemen als mensen meer weten over deze zaak.

Bron: Bay News 9

Advertenties

Een gedachte over “Barmhartige Samaritaan redt kittens verbrand door zuur

  1. Pingback: #Maandoverzicht: dierenleed in augustus 2015 | Oog op Dierenleed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s