Kunststudent die konijnen doodsloeg, wordt niet vervolgd

Kunststudent Sibran Sampers die vorig jaar tijdens een voorstelling in het KASK in Gent twee konijnen had gedood, wordt niet vervolgd. Het Gentse parket seponeert de klacht die dierenrechtenorganisatie Gaia tegen hem had ingediend. “Heel betreurenswaardig”, vindt Michel Vandenbosch van Gaia.

KASK-student Sibran Sampers (24) kreeg vorig jaar alle dierenliefhebbers over zich heen nadat hij tijdens een voorstelling voor een kunstproject twee konijnen had gedood. Sampers greep de dieren bij de achterpoten beet en gaf die een nekslag. “Dit wordt dagelijks over de hele wereld gedaan en is de meest effectieve manier voor iemand die er bedreven in is”, vertelde hij destijds.

Toen het verhaal aan het licht kwam, stapte dierenrechtenorganisatie Gaia naar het gerecht om een klacht in te dienen tegen de student voor dierenmishandeling. Maar die klacht wordt nu door het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, geseponeerd.

“Er zijn door ons geen inbreuken op de dierenwelzijnswet vastgesteld”, klinkt het. Het is toegelaten om een konijn op die manier te doden, door een rake, welgemikte klap te geven.”

“Ik vind dit zeer betreurenswaardig”, reageert Michel Vandenbosch van Gaia.

“Blijkbaar vond het parket dit niet belangrijk genoeg. Dit leidt tot een gevoel van straffeloosheid. Nu gaan de mensen denken dat je met konijnen mag doen wat je wil. Je geeft echt een slecht signaal. Inzake dierenbeleid moeten de Belgische parketten nog een lange weg afleggen.”

De kunststudent zelf, die nu in Oeren een voorstelling heeft lopen over het leven in de Westhoek, is erg opgelucht.

“Ik ben vooral blij dat er geen verdere scène gemaakt wordt, want ik was in mijn recht. De dieren hebben niet geleden, Vandenbosch kon mij dus niks maken.”

Bron: HLN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s