Meer dan tweeduizend misstanden met honden gemeld

Meer dan tweeduizend misstanden met honden gemeld 3

In de eerste helft van dit jaar kreeg de dierenpolitie ruim tweeduizend meldingen binnen over misstanden met honden. Dat komt neer op meer dan elf meldingen per dag. Dat blijkt uit cijfers die Localfocus via de Wet openbaarheid bestuur (Wob) heeft opgevraagd bij de politie. 

Het totale aantal meldingen over de eerste helft van het jaar ligt iets hoger dan vorig jaar, toen in dezelfde periode 1.998 incidenten werden gemeld. In meer dan de helft van de gevallen ging het om verwaarlozing van de dieren (55,5 procent), gevolgd door mishandeling (14,7 procent).

De meeste meldingen kwamen uit de provincie Friesland, met 1,8 meldingen per 10.000 inwoners. Noord-Holland en Utrecht scoorden het laagste met 0,8 meldingen per 10.000 inwoners.

De gemeente met de meeste misstanden is Terschelling, met 16,6 meldingen per 10.000 inwoners. De gemeenten Gennep (8,7) en Bladel (7,5) completeren de top drie.

Dierenpolitie

Sinds 2013 registreerde de Dierenpolitie via alarmnummer 144 ruim 9.000 meldingen over misstanden met honden.

In de hele periode werd er zeventien keer een melding geregistreerd over een dood dier, dertien keer van een gevonden dier en drie keer van een gewond dier. 21 keer was er een hond in acute nood en drie keer kwam de openbare orde in gevaar.

Meer dan tweeduizend misstanden met honden gemeld

Bron: Nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s