‘Smerigheid van zo’n kaliber zien we zelden’

Smerigheid van zo'n kaliber zien we zelden

In een Rotterdamse woning zit tenminste één kat al ruim een week lang opgesloten zonder eten. “Smerigheid van zo’n heftig kaliber komen we zelden tegen”, zegt Jolanda Scharroo van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming afgrijzend.

De bewoner werd op 6 augustus verplicht uit zijn woning gezet. Sindsdien is er niemand meer in het huis geweest. De inspectiedienst ging vrijdag een kijkje nemen nadat buurtbewoners hadden gebeld dat de man twee katten zou hebben.

“Bij de brievenbus kwam de stank ons al tegemoet”, schreef Scharroo op Twitter. Binnen troffen zij en haar collega’s een puinhoop aan; de vloer lag bezaaid met lege flessen, rommel en kattenpoep.

Mondkapjes

Met mondkapjes op en overalls aan ging het team op zoek naar een teken van leven. Na een tijdje zoeken, vingen ze een glimp op van een kat. “Daar doen we het voor”, zegt de dierenbeschermster trots. “Helaas is het niet gelukt het huisdier te vangen.”

Samen met Stichting Zwerfkat heeft ze een aantal vangkooien in het huis gezet. Daarin ligt wat voedsel om het beestje mee te lokken. Zaterdag gaat de dierenpolitie terug naar het huis in de hoop dat de kat in een van de kooien aan te treffen.

Volgens de melding ging het om twee katten, maar van een andere kat was geen teken van leven te bespeuren. De inspectiedienst sluit niet uit dat er toch nog een in de woning zit.

UPDATE: Zondagmiddag meldde de LID-inspecteur via Twitter dat een tweede kat was gevangen in de vangkooi. De kooi bleek eerder dit weekend al succesvol: de eerste kat werd er zaterdag in aangetroffen, aldus Scharroo op Twitter.

Bron: Rijnmond.nl, Twitter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s