Twee honden gestolen en weer teruggebracht

Meer dan tweeduizend misstanden met honden gemeld 3

De afgelopen paar dagen zijn in Noord-Nederland op twee verschillende locaties honden gestolen. Dankzij oplettende burgers zijn beide honden inmiddels weer terug bij hun baasjes.

Senna

De Amerikaanse Stafford Senna was in Leeuwarden met haar baasje wezen wandelen, nadat ze tijdelijk werd achtergelaten voor de boodschappen. In die tijd had een man uit Franeker haar meegenomen. Op bewakingsbeelden werd duidelijk dat de man een opvallend signalement had: hij had een grote, witte baard en zag er onverzorgd uit. Een burgernet-alarm was uitgegaan en niet lang daarna spotte een deelnemer de man en de hond op de P.J. Troelstraweg in de stad. Hij belde de politie, waarop de Franeker werd ingerekend en Senna weer veilig teruggebracht werd naar haar baasje. De dief wordt verhoord.

Politiehond Lennard

In Norg werd afgelopen nacht een poging gedaan om een Mechelse herder uit zijn kennel te stelen. Zijn baasje, Henri Wijnands, loofde een beloning van vijfduizend euro uit voor degene die zijn hond terug zou brengen. Lennard was in mei goedgekeurd als politiehond en staat sindsdien geregistreerd. Dit was voor Henri reden genoeg om de vijfduizend euro uit te loven. Dit geld is ook daadwerkelijk naar de vinders van de herder gegaan. Deze hadden het dier zien lopen en hadden het opgevangen in hun huis. Henri vermoedt dat Lennard de dieven had aangevallen waardoor ze op de vlucht sloegen om vervolgens door het dorp te zwerven. Van de dieven ontbreekt nog ieder spoor.

Met zowel Senna als Lennard gaat het goed.

Bron: RTV Drenthe, Leeuwarder Courant

Advertenties

Een gedachte over “Twee honden gestolen en weer teruggebracht

  1. Pingback: #Maandoverzicht: dierenleed in augustus 2015 | Oog op Dierenleed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s