Politie arresteert tien mensen voor stroperij en wapens

PvdA misleidde keizer over verbod op plezierjacht

In de gemeente Barneveld en omgeving zijn tien mensen gearresteerd op verdenking van illegale wapenhandel en stroperij. De politie heeft tientallen wapens in beslag genomen en een grote hoeveelheid vlees van illegaal geschoten beschermde dieren.

Onder het wapentuig dat in beslag is genomen zijn dubbelloops hagelgeweren, kogelgeweren, een handvuurwapen, geluiddempers en munitie.

De hoofdverdachte is een 28-jarige man uit de gemeente Barneveld die waarschijnlijk wekelijks op strooptocht ging. Hij schoot daarbij wilde zwijnen, herten, eenden, konijnen, duiven en ganzen zonder dat hij de verplichte jachtakte had. De man handelde volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk ook illegaal in wapens en munitie. Die wapens werden afgenomen door andere stropers in de provincie Gelderland.

Negen van de afnemers zijn aangehouden en verhoord, aldus het OM. Zij worden verdacht van het afnemen van wapens en munitie bij een niet-erkende wapenhandelaar, verboden wapenbezit en stroperij.

Er is huiszoeking gedaan in drie woningen en een bedrijfspand in de gemeente Barneveld en nog eens vier woningen in de gemeente Ede. Op nog eens vier plekken in de omgeving van gemeente Barneveld werden wapens en administratie in beslag genomen.

Bron: Volkskrant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s