Doorbraak! In China komt er een vervanging van berengal!

Doorbraak - In China komt er een vervanging voor berengal

Jill Robinson, oprichtster van Animals Asia, stuurde aan Moonbears het volgende bericht:

“Ik ben erg enthousiast dat ik dit met u kan delen: het einde van de berengal-industrie in China is een grote stap dichterbij gekomen!


Onze hoop dat het (binnenkort) afgelopen zal zijn met het lijden van de galberen in China is aanzienlijk gestegen, nu de Chinese firma Kaibao Pharmaceuticals heeft aangekondigd dat het bedrijf met succes een synthetische vervanger van berengal heeft ontwikkeld, dat gebruikt kan worden als ingredient bij enkele traditionele medicijnen. Dit is een enome stap in de goede richting, waardoor uiteindelijk duizenden beschermde galberen zullen kunnen worden bevrijd uit de galboerderijen, doordat er hopelijk veel minder vraag naar natuurlijke berengal zal komen!

De firma Kaibao staat aan de top van gebruikers van berengal, want deze onderneming koopt maar liefst per jaar ongeveer 18 ton berengal in. Dat is ongeveer de helft van de totale productie aan berengal dat wordt ingekocht! Daarom is dit echt  opzienbarend nieuws!! Het feit dat dit project krachtig ondersteund wordt door de Chinese regering wijst erop dat men op het hoogste niveau plannen maakt om de berengal-industrie af te schaffen.

We hebben als dierenorganisatie een lange weg afgelegd. Voor deze naar schatting 10.000 beren, die nog steeds in de gruwelijke galberen-boerderijen in kooien zitten, zou deze vervanging wel eens de doorbraak kunnen betekenen waaraan wij de afgelopen 17 jaar zo hard gewerkt hebben!

Wij danken u allen voor uw niet-aflatende steun hierbij! Door u is deze aanzienlijke vooruitgang tot stand gekomen. Zonder u hadden wij dit resultaat beslist niet bereikt!”

Bron: Moonbears.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s