Douane verbrandt 50 gesmokkelde eendjes

Douane verbrandt 50 gesmokkelde eendjes

Douaniers aan de Russische grens met Oekraïne hebben vijftig eendjes levend verbrand. De ambtenaren staken de diertjes in brand omdat ze illegaal over de grens gesmokkeld waren.

De smokkelaar had de diertjes gekocht op een markt in de Oekraïnse grootstad Kardiv. Hij trok met de beestjes de grens over en trachtte ze in Rusland aan de man te brengen. “Hij beschikte niet over de nodige papieren en dus werd beslist om de eendjes te vernietigen”, aldus overheidswoordvoerster Svetlana Zaporozchenko. “Na de vernietiging werden de dieren begraven”, voegt de Russin er nog aan toe.

Intussen handhaaft het Kremlin ook het importverbod op groenten en fruit uit Europa. Volgens insiders moet de maatregel vooral de Russische landbouwers ten goede komen. De overheid gaat ook in supermarkten actief op zoek naar ingevoerde producten die op de verboden lijst staan. Dat valt niet bij iedereen in de smaak. Criticasters van Poetins beleid wijzen erop dat 10 procent van de Russische bevolking onder de armoedegrens leeft en dat het vernietigen van voedsel een verwerpelijke daad is.

De bekende Russische televisiepresentator Vladimir Soloviev stuurde ook de volgende tweet de wereld in:

‘Ik kan niet begrijpen dat een land dat grote honger leed tijdens de (Tweede) Wereldoorlog en de jaren na de revolutie zomaar voedsel vernietigt.’

Bron: HLN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s